Kidonakia Corfu Appartementen

Blog

Vervoersmogelijkheden

Wij hebben diverse vlucht combinaties zelf gedaan en hierbij de tips.

Nieuw in 2016: Easy Jet met een directe vlucht vanuit Amsterdam naar Corfu, met zeer voordelige prijzen. Op dinsdag en vrijdag wordt er gevlogen.

Corendon is een nieuwkomer met plezierige vluchttijden op woensdag
en vooral zondag! Redelijk geprijsd en vertrek is vanuit Schiphol. Vanuit Eindhoven is er Ryan Air met een vrijdagmiddag vlucht.
Ryanair vliegt vanuit Weeze met prijzen vanaf 150 euro retour. 

Weeze is goed te doen met de trein naar Eindhoven/Nijmegen en dan met een taxibus direct naar het vliegveld. Er is zelfs een Ryan Air bus naar Weeze vanuit Amsterdam met diverse stops onderweg. Met de eigen auto is er tegen een redelijk tarief mogelijkheid te parkeren voor 1/2 weken. Meer informatie over de taxibus is te vinden via http://www.airport-weeze.de/nl .

Ryan Air vliegt ook vanaf Brussel Charleroi op vrijdag. Het is mogelijk met de trein naar Brussel te gaan. Op Brussel Midi uitstappen, de trap af en volg de uitgang richting Place Horta. Bij de uitgang naar buiten links aanhouden, oversteken en daar staan de bussen. Kaartjes zijn  van te voren te reserveren of ter plekke in de bus. Meer informatie via http://www.vliegveldcharleroi.nl.

Ook mogelijkheden via Milaan (en Rome in de zomer) met Ryan Air en Easy Jet. Dit is wel met overstappen maar met wat oudere kinderen te combineren met een kort bezoekje aan Milaan en Rome afhankelijk van de combinaties. Er zijn veel goedkope vluchten naar Milaan en Rome met meestal redelijke vertrektijden.

Je kan oa. vanuit Schiphol en Eindhoven vliegen met div. combinaties. Dit hoeft niet met dezelfde maatschappij te zijn. Het kleine vliegveld in Milaan is plezierig. Goede Italiaanse catering tegen normale prijzen.

Ook Wizz Air uit Eindhoven via Budapest of Belgrado. www.wizzair.com. Transavia is niet altijd goedkoop bij het vroegboeken. Rond de 350 met heel vroege vluchten rond 5 uur in de morgen.

Wij zijn flexibel met aankomst en vertrekdata afhankelijk van de vluchten. Vanuit Nederland met directe vluchten:  www.transavia.nl  en  www.arkefly.nl  en www.easyjet.com en www.ryanair.com.

Via Duitsland o.a. www.airberlin.com, www.germanwings.com en www.tuifly.com/de , www.ryanair.com

Via Belgie o.a. www.tui.be , www.ryanair.comwww.thomascook.com

Ook via London via www.easyjet.com

Een rustige manier van reizen met wat oudere kinderen is heen of terug via Venetie of Napels. Er zijn redelijke bootverbindingen naar Korfoe vanaf Venetie, Ancona, Brindisi en Bari naar Korfoe.
Soms gaan de boten naar Igoumenitsa en dan moet je weer overstappen op de lokale veerboot.
Uit eigen ervaring melden we dat de catamaran naar Brindisi heel snel is, maar bij wat wind grote kans op zeeziekte.
Naar Venetie en Napels zijn diverse aanbiedingen van Transavia, Ryan Air etc.
Ook met de eigen auto is deze route te doen. Voor boten kijk op www.allgreekferries.com
Treinverbindingen via www.treinreiswinkel.nl

Recensies

 • Wij hebben een mooie vakantie gehad op Corfu. Het was een leuke accommatie met een zwembad. Het uitje naar het huis van sissi vinden wij echt een aanrader. Ook het waterfietsen in paleokastritsa. 50 meter van het appartement zit een taverna waar je heerlijke Griekse gerechten kan eten voor een goede prijs. Wij haalde dagelijks water bij de waterbron van het dorp. 200 meter vanaf de stoplichten rechts zit de supermarkt Duro waar je vlees brood groente etc kan kopen. Aan de linkerkant zit op 200 meter van de stoplichten een lekkere bakker

  SNP – 2019
 • Very helpful and kind hosts. They gave us very good suggestions for beaches and interesting places on the island to visit on our stay. We bonded immediately. The location is perfect for exploring the entire island, being in the centre of it, with a nice taverna just a couple of minutes away and a supermarket nearby. Very clean apartment with 2 bedrooms, kitchen, bathroom and two terraces (one in front and one in the back), perfect for 4 adults. The basement is like an amusement park and a museum combined, with table tennis, Darts board, cool graphic illustrations, old computers, books and other cool stuff. Amazing backyard with a great pool and perfect shading spots under the fig and lemon trees. 🙂 If you visit on the right time, you might even have the chance to taste the fruits! And also big comfy hammocks. We would certainly recommend this to our friends and would go back any time.

  Diana – 2021
 • In de haven van Corfu staat Henk van der Does mij al op te wachten. Hij is een bekend figuur in de fietswereld van Corfu en verzorgt al 30 jaar fietstochten op het eiland voor gasten van Cycletours. Ik heb bij hem een appartementje gehuurd en fiets achter hem aan naar een klein plaatsje genaamd Agios Ioannis, midden op het eiland.

  Ik besluit de laatste avond gezellig samen met Henk tafelen in de plaatselijke Taverne. Even later voegen Thea en Bert zich bij ons, die zojuist dezelfde fietstocht als ik hebben afgerond. Heel leuk om de ervaringen uit te wisselen! Een mooie afsluiting na 42 dagen fietsen.   – Wim de Mol

  Fietsservice – 2022