Fietsen & Wandelen op Corfu

Vanuit Agios Ioannis is er een ruime keuze aan fiets- en wandelroutes. Zo zijn er fietsroutes naar de al genoemde stranden van Ermones en Glyfada, naar de mooie hoofdstad Kerkyra, of rondritten van 15 tot 75 km in de heuvelachtige omgeving. In de zomer kan het erg warm zijn en raden wij het niet aan grote fietstochten te maken. Het is dan wel een droge hitte, maar fietsen in de zomer is niet ideaal. Enthousiaste fietsers staan vroeg op en zijn rond 8 uur op de fiets om rond 11 uur een strand te zoeken en pas na 6 uur terug te fietsen. Een ritje naar de hoogste berg van Corfu, de Pantokrator, is prachtig als je om 6 uur in de morgen wegfietst. Daarnaast hebben wij de beste tips voor leuke wandelroutes op het eiland, die makkelijk te bereiken zijn met de auto. Zoals Old Perithia, Chlomos of wandelroutes in de buurt van Agios Ioannis.

De Vliegende Fiets Service

Wij helpen je tijdens je fietsreis op Corfu met onze Vliegende Fiets Service. Wij zorgen voor een fietsdoos, helpen bij het vervoer bij aankomst en vertrek en bieden overnachting aan op centraal Corfu in Agios Ioannis. Bekijk de prijzen hier.

Lees hieronder verder over de Balkan Kustroute en een Odyssee op Twee Wielen (rondtochten Griekenland).

Balkan Kustroute 

De afgelopen jaren weten voornamelijk Balkan Kustroute fietsers ons weer te vinden voor assistentie om met fietsdoos naar huis te vliegen. Maar onze service is ook heel geschikt voor andere fietsroutes in Griekenland. 

Deze service is al in 1986 begonnen en was het begin van allerlei fietsvakanties met Cycletours en SNP. En Agios Ioannis als fietsersdorp van Corfu. Er zijn honderden fietsers in de loop van de jaren langs geweest. Individuele rondreizen, groepsreizen, standplaats, ouders met kinderen, etc. Mede dankzij de uitstekende routeboekjes en begeleiding van Bertus Legebeke. Door de opkomst van het lowbudget vliegen naar vrijwel elke bestemming zijn de fietsvakanties op Korfoe door een nieuwe generatie reizigers voorbij gefietst maar we hebben nog steeds een vaste groep repeaters en via via mondreclame. 

Wij helpen je tijdens je fietsreis op Corfu met onze Vliegende Fiets Service. Wij zorgen voor opslag of een nieuwe fietsdoos, helpen bij het vervoer bij aankomst en vertrek en bieden overnachtingen aan in Agios Ioannis een rustig dorpje gelegen midden op het eiland. Wij raden 2 overnachtingen om zonder stress de tocht te beginnen of te eindigen. Door stormwind kunnen boten uitvallen, er zijn vaak hele vroege vluchten en het in of uitpakken van de fiets kost wat tijd.

TRANSFER:

E-bikes vervoer van en naar Griekenland. Omdat batterijen niet met het vliegtuig mogen is standaard vervoer via koerier of luchtvaartmaatschappij niet mogelijk. Er is meestal in voorjaar en najaar een vrachtvervoerder op Korfoe die de batterijen of e-bikes kan meenemen. Op aanvraag. 

Deze service is voor fietsers met heel bijzondere vakantiefietsen. Heb je een goede standaardfiets dan is ook ter plekke een goede Giant hybride te huur, Ook e-bikes. Deze fietsen mogen van het eiland af voor diverse Griekenlandtours. 

Doordat we vroeger diverse groepsreizen hadden in Griekenland vanaf Corfu hebben we wat tips voor Griekenland routes – Epirus-Macedonie rondje. De basisroute was: Corfu – Lia, Konitsa, Pendafolon, Kastoria (Prespameer), Grevena, Kalambaka (Meteora kloosters), Metsovo, Ioannina, Corfu.

Ionische Eilanden – nachtboot naar Patras – van Patras naar Zakynthos, – Kefalonia – Lefkas en via Igoumenitsa weer terug naar Corfu. 

Voor Corfu is er een goede fietsreisgids van Bertus Legebeke. http://www.bike-hike.nl/fietsgids.htm en de gidsen Fietsgids Balkan kust route en de Fietsroute door Griekenland (beiden Benjamins uitgeverij)

Hieronder wat handige blogs voor de Balkan kustroute:

https://demol.reislogger.nl/

Kroatië, Lopar – Bijna niet – Reisblog van: elsentongaanweerfietsen (pindat.co

https://www.pindat.com/pindata/user/guus.fietst/2021-09-22