Kidonakia Corfu Appartementen

Fietsen en wandelen

Vanuit Agios Ioannis is er een ruime keuze aan fiets- en wandelroutes. Zo zijn er fietsroutes naar de al genoemde stranden van Ermones en Glyfada, naar de mooie hoofdstad Kerkyra, of rondritten van 15 tot 75 km in de heuvelachtige omgeving. In de zomer kan het erg warm zijn en raden wij het niet aan grote fietstochten te maken. Het is dan wel een droge hitte, maar fietsen in de zomer is niet ideaal. Enthousiaste fietsers staan vroeg op en zijn rond 8 uur op de fiets om rond 11 uur een strand te zoeken en pas na 6 uur terug te fietsen. Een ritje naar de Pantokrator is prachtig als je om 6 uur in de morgen wegfietst.

Voor recreatieve fietsers is het strand van Ermones een goede fietstocht – 45 min, het is vrijwel vlak. Naar het mooie strand van Glyfada is al gelijk een pittige klim met 15% hoogteverschil. Voor avontuurlijke Corfu rondtrekkers met een huurauto is het misschien handig om 1 fiets voor gezamenlijk gebruik te hebben voor boodschappen naar de bakker en kleine tochtjes.

Indien er interesse is organiseren wij ook fietstochten, zoals naar de ezelopvang. Dit is een mooie fietstocht met een koffie stop bij een Griekse bakker.

Er zijn ook een aantal korte wandeltochten mogelijk in het dorp. Daarnaast hebben wij de beste tips voor leuke wandelroutes op het eiland, die makkelijk te bereiken zijn met de auto. Zoals Old Perithia, Chlomos of in de stad.

Onze standaard fietsen zijn hybrides en ATB’s van Giant.
Een leuke gids voor fietstochten is: Fietsen op zijn Grieks 3: Korfoe. U kunt het bij boeking bestellen.

 P7296104

 

Recensies

 • In de haven van Corfu staat Henk van der Does mij al op te wachten. Hij is een bekend figuur in de fietswereld van Corfu en verzorgt al 30 jaar fietstochten op het eiland voor gasten van Cycletours. Ik heb bij hem een appartementje gehuurd en fiets achter hem aan naar een klein plaatsje genaamd Agios Ioannis, midden op het eiland.

  Ik besluit de laatste avond gezellig samen met Henk tafelen in de plaatselijke Taverne. Even later voegen Thea en Bert zich bij ons, die zojuist dezelfde fietstocht als ik hebben afgerond. Heel leuk om de ervaringen uit te wisselen! Een mooie afsluiting na 42 dagen fietsen.   – Wim de Mol

  Fietsservice – 2022
 • Very helpful and kind hosts. They gave us very good suggestions for beaches and interesting places on the island to visit on our stay. We bonded immediately. The location is perfect for exploring the entire island, being in the centre of it, with a nice taverna just a couple of minutes away and a supermarket nearby. Very clean apartment with 2 bedrooms, kitchen, bathroom and two terraces (one in front and one in the back), perfect for 4 adults. The basement is like an amusement park and a museum combined, with table tennis, Darts board, cool graphic illustrations, old computers, books and other cool stuff. Amazing backyard with a great pool and perfect shading spots under the fig and lemon trees. 🙂 If you visit on the right time, you might even have the chance to taste the fruits! And also big comfy hammocks. We would certainly recommend this to our friends and would go back any time.

  Diana – 2021
 • Wij hebben een mooie vakantie gehad op Corfu. Het was een leuke accommatie met een zwembad. Het uitje naar het huis van sissi vinden wij echt een aanrader. Ook het waterfietsen in paleokastritsa. 50 meter van het appartement zit een taverna waar je heerlijke Griekse gerechten kan eten voor een goede prijs. Wij haalde dagelijks water bij de waterbron van het dorp. 200 meter vanaf de stoplichten rechts zit de supermarkt Duro waar je vlees brood groente etc kan kopen. Aan de linkerkant zit op 200 meter van de stoplichten een lekkere bakker

  SNP – 2019