Kidonakia Corfu Appartementen

Bezienswaardigheden

Op Corfu is er veel meer te doen dan alleen strand-hoppen. Hierbij de topbezienswaardigheden op Corfu.

 1. Vidos eiland: Dit is een prachtig groen eiland maar 15 minuten verwijderd van Corfu, gemakkelijk te bereiken vanuit Corfu stad met een boot. Er kan hier prima gewandeld worden en na een lange wandeling kan er eten en drinken worden besteld bij de taverna. Vanaf het eiland is er een prachtig panorama uitzicht op Corfu stad.
 2.  Kerkyra (Corfu stad): De stad is UNESCO erfgoed, met Venetiaanse sferen. De drie forten van de stad zijn ontworpen door beroemde Venetiaanse ingenieurs. Hier kan urenlang worden gewandeld en gewinkeld. Ook zijn er een aantal unieke restaurants en plekken. Vraag hiernaar bij de receptie.
 3. Canal d’Amour: Dit is een toeristische attractie in het noorden van het eiland, in Sidari. De omgeving wordt gevormd door rotsformaties en helderblauw water. Een echt plaatje om te zien en uiteraard geschikt voor een duik in het water.
 4. Paleis van Sissi: Prinses Sissi was zo verliefd op Corfu dat ze besloot haar vakantiehuis daar te bouwen. Het paleis is een prachtig monument waar schilderijen te vinden zijn en vergeet de tuin niet met beelden en uitzicht over zee en Corfu stad.
 5. Pantokrator: De Pantokrator is de hoogste berg op Corfu. Bovenop de Pantokrator is een klooster en bij helder weer is er uitzicht over Corfu en Albanië.
 6. Chlomos: Chlomos is een dorpje in het zuiden. Het is een oud bergdorpje gelegen op een heuvel. Je waant je er 50 jaar terug in de tijd en doet je denken aan een verlaten spookstad. Er zijn oude huizen, olijfbomen en een kerkje waar je rustig in de schaduw kunt zitten en genieten van het mooie uitzicht.
 7. Muizeneiland, Pontikonissi: Dit is een ‘piep’klein eilandje dat te bereiken is met een bootje in Kanoni. Op het eiland is alleen een kerk te vinden, maar het is de moeite waard.
 8. Paleokastritsa, klooster: Het Theotokis klooster is te vinden in het strandplaatsje Paleokastritsa. Het klooster is bovenop een berg gelegen. Er is een museum maar vooral de bloemen zijn mooi om te zien. Voor de kattenliefhebbers, katten zijn er genoeg.

TIP

Meer weten over álles wat er te doen is op Corfu? Inclusief tips voor leuke eettentjes en barretjes en 7 (auto)routes voor dagtrips op het eiland?
Bekijk dan de Corfu Travel Guide. Deze is geschreven door Sophie (@tzatchickie op social media). Sophie was met haar ouders een gast van het eerste uur bij Kidonakia Apartments en heeft het eiland inmiddels meer dan 40 keer bezocht! https://tzatchickie.nl/product/corfu-travel-guide/

Recensies

 • Wij hebben een mooie vakantie gehad op Corfu. Het was een leuke accommatie met een zwembad. Het uitje naar het huis van sissi vinden wij echt een aanrader. Ook het waterfietsen in paleokastritsa. 50 meter van het appartement zit een taverna waar je heerlijke Griekse gerechten kan eten voor een goede prijs. Wij haalde dagelijks water bij de waterbron van het dorp. 200 meter vanaf de stoplichten rechts zit de supermarkt Duro waar je vlees brood groente etc kan kopen. Aan de linkerkant zit op 200 meter van de stoplichten een lekkere bakker

  SNP – 2019
 • Very helpful and kind hosts. They gave us very good suggestions for beaches and interesting places on the island to visit on our stay. We bonded immediately. The location is perfect for exploring the entire island, being in the centre of it, with a nice taverna just a couple of minutes away and a supermarket nearby. Very clean apartment with 2 bedrooms, kitchen, bathroom and two terraces (one in front and one in the back), perfect for 4 adults. The basement is like an amusement park and a museum combined, with table tennis, Darts board, cool graphic illustrations, old computers, books and other cool stuff. Amazing backyard with a great pool and perfect shading spots under the fig and lemon trees. 🙂 If you visit on the right time, you might even have the chance to taste the fruits! And also big comfy hammocks. We would certainly recommend this to our friends and would go back any time.

  Diana – 2021
 • In de haven van Corfu staat Henk van der Does mij al op te wachten. Hij is een bekend figuur in de fietswereld van Corfu en verzorgt al 30 jaar fietstochten op het eiland voor gasten van Cycletours. Ik heb bij hem een appartementje gehuurd en fiets achter hem aan naar een klein plaatsje genaamd Agios Ioannis, midden op het eiland.

  Ik besluit de laatste avond gezellig samen met Henk tafelen in de plaatselijke Taverne. Even later voegen Thea en Bert zich bij ons, die zojuist dezelfde fietstocht als ik hebben afgerond. Heel leuk om de ervaringen uit te wisselen! Een mooie afsluiting na 42 dagen fietsen.   – Wim de Mol

  Fietsservice – 2022