Kidonakia Corfu Appartementen

Fietsvervoer

De Vliegende Fiets Service

Wij helpen je tijdens je fietsreis op Corfu met onze Vliegende Fiets Service. Wij zorgen voor een fietsdoos, helpen bij het vervoer bij aankomst en vertrek en bieden overnachting aan op centraal Corfu in Agios Ioannis.
– Aankomst: 100 euro (incl. taxi – vervoer dozen en opslag dozen)

– Vertrek: transfer 75 euro (incl. taxi – vervoer dozen)

– Overnachtingen 50 euro per nacht in appartement of eenvoudige studio/kamer. Bij langer verblijf dan 2 nachten goedkopere prijs of mogelijkheid van appartement. Deze prijs is voor 1-2 personen. Meer personen een kleine toeslag op aanvraag.

Lees hieronder verder over de Balkan Kustroute en een Odyssee op Twee Wielen (rondtochten Griekenland).

Balkan Kustroute 

De afgelopen jaren weten vnl. Balkan Kustroute fietsers ons weer te vinden voor assistentie om met fietsdoos naar huis te vliegen. Maar onze service is ook heel geschikt voor andere fietsroutes in Griekenland. 

Deze service is al in 1986 begonnen en was het begin van allerlei fietsvakanties met Cycletours en SNP. En Agios Ioannis als fietsersdorp van Corfu. Er zijn honderden fietsers in de loop van de jaren langs geweest. Individuele rondreizen, groepsreizen, standplaats, ouders met kinderen, etc. Mede dankzij de uitstekende routeboekjes en begeleiding van Bertus Legebeke. Door de opkomst van het lowbudget vliegen naar vrijwel elke bestemming zijn de fietsvakanties op Korfoe door een nieuwe generatie reizigers voorbij gefietst maar we hebben nog steeds een vaste groep repeaters en via via mondreclame. 

Wij helpen je tijdens je fietsreis op Corfu met onze Vliegende Fiets Service. Wij zorgen voor opslag of een nieuwe fietsdoos, helpen bij het vervoer bij aankomst en vertrek en bieden overnachtingen aan in Agios Ioannis een rustig dorpje gelegen midden op het eiland. Wij raden 2 overnachtingen om zonder stress de tocht te beginnen of te eindigen. Door stormwind kunnen boten uitvallen, er zijn vaak hele vroege vluchten en het in of uitpakken van de fiets kost wat tijd.

TRANSFER:
– Aankomst: 100 euro (incl. taxi – vervoer dozen en opslag dozen)

– Vertrek: transfer 75 euro (incl. taxi – vervoer dozen)

Transferprijs is tot en met 4 personen.

E-bikes vervoer van en naar Griekenland. Omdat batterijen niet met het vliegtuig mogen is standaard vervoer via koerier of luchtvaartmaatschappij niet mogelijk. Er is meestal in voorjaar en najaar een vrachtvervoerder op Korfoe die de batterijen of e-bikes kan meenemen. Op aanvraag. 

– Overnachtingen ca. 50 euro per nacht in appartement/hotel  of eenvoudige studio/kamer. Deze prijs is voor 1-2 personen.

– fietsdoos 10 euro 

Deze service is voor fietsers met heel bijzondere vakantiefietsen. Heb je een goede standaardfiets dan is ook ter plekke een goede Giant hybride te huur, Ook e-bikes. Deze fietsen mogen van het eiland af voor diverse Griekenlandtours. 

Doordat we vroeger diverse groepsreizen hadden in Griekenland vanaf Corfu hebben we wat tips voor Griekenland routes – Epirus-Macedonie rondje. De basisroute was: Corfu – Lia, Konitsa, Pendafolon, Kastoria (Prespameer), Grevena, Kalambaka (Meteora kloosters), Metsovo, Ioannina, Corfu.

Ionische Eilanden – nachtboot naar Patras – van Patras naar Zakynthos, – Kefalonia – Lefkas en via Igoumenitsa weer terug naar Corfu. 

Voor Corfu is er een goede fietsreisgids van Bertus Legebeke. http://www.bike-hike.nl/fietsgids.htm en de gidsen Fietsgids Balkan kust route en de Fietsroute door Griekenland (beiden Benjamins uitgeverij)

Hieronder wat handige blogs voor de Balkan kustroute:

https://demol.reislogger.nl/

Kroatië, Lopar – Bijna niet – Reisblog van: elsentongaanweerfietsen (pindat.co

https://www.pindat.com/pindata/user/guus.fietst/2021-09-22

Recensies

 • Wij hebben een mooie vakantie gehad op Corfu. Het was een leuke accommatie met een zwembad. Het uitje naar het huis van sissi vinden wij echt een aanrader. Ook het waterfietsen in paleokastritsa. 50 meter van het appartement zit een taverna waar je heerlijke Griekse gerechten kan eten voor een goede prijs. Wij haalde dagelijks water bij de waterbron van het dorp. 200 meter vanaf de stoplichten rechts zit de supermarkt Duro waar je vlees brood groente etc kan kopen. Aan de linkerkant zit op 200 meter van de stoplichten een lekkere bakker

  SNP – 2019
 • Very helpful and kind hosts. They gave us very good suggestions for beaches and interesting places on the island to visit on our stay. We bonded immediately. The location is perfect for exploring the entire island, being in the centre of it, with a nice taverna just a couple of minutes away and a supermarket nearby. Very clean apartment with 2 bedrooms, kitchen, bathroom and two terraces (one in front and one in the back), perfect for 4 adults. The basement is like an amusement park and a museum combined, with table tennis, Darts board, cool graphic illustrations, old computers, books and other cool stuff. Amazing backyard with a great pool and perfect shading spots under the fig and lemon trees. 🙂 If you visit on the right time, you might even have the chance to taste the fruits! And also big comfy hammocks. We would certainly recommend this to our friends and would go back any time.

  Diana – 2021
 • In de haven van Corfu staat Henk van der Does mij al op te wachten. Hij is een bekend figuur in de fietswereld van Corfu en verzorgt al 30 jaar fietstochten op het eiland voor gasten van Cycletours. Ik heb bij hem een appartementje gehuurd en fiets achter hem aan naar een klein plaatsje genaamd Agios Ioannis, midden op het eiland.

  Ik besluit de laatste avond gezellig samen met Henk tafelen in de plaatselijke Taverne. Even later voegen Thea en Bert zich bij ons, die zojuist dezelfde fietstocht als ik hebben afgerond. Heel leuk om de ervaringen uit te wisselen! Een mooie afsluiting na 42 dagen fietsen.   – Wim de Mol

  Fietsservice – 2022